DocEst

Invitati Speciali

Vanina Vignal

Vanina Vignal

Vanina Vignal s-a născut în Franţa. După studii de teatru la Şcoala Internaţională de Teatru şi Mişcare „Jacques Lecoq” şi apoi la Academia de Teatru şi Film din România, Vanina a fost mai întâi actriţă. Apoi a fost asistent de montaj şi asistent de regie înainte de a-şi crea propriile proiecte documentare.
Vorbeşte fluent româna, ceea ce i-a permis să aibă acces direct la persoanele pe care a ales să le
filmeze.

Citeste mai mult

Bettina Blickwede

Bettina Blickwede

Născută în Hannover, a absolvit în 1994 studiile de masterat la Freie Universität din Berlin. A desfășurat diverse stagii de practică în editarea cinematografică, atât pe platourile de filmare, cât și în laboratorul Geyer-Werke. A oferit asistență în calitate de editor și a participat la numeroase cursuri de perfecționare.

Citeste mai mult

Dan Burlac

Dan Burlac

Absolvent al celebrei școli de cinema pariziene Femis, Dan Burlac conduce în prezent biroul de la București al Elefant Films. A fost, printre altele, producător asociat al filmelor 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile de Cristian Mungiu (Palme d’Or la Cannes în 2007), Nunta mută de Horațiu Mălăele sau Sette Opere di Misericordia de Gianluca și Massimiliano De Serio și producător-delegat al filmelor Nuntă în Basarabia de Napoleon Helmis (Premiul Juriului la Tallin în 2009) și Outbound de Bogdan Apetri.

Citeste mai mult

Alessandro Comodin

Alessandro Comodin, regizor

Alessandro Comodin s-a născut în 1982 la San Vito al Tagliamento în Italia. A urmat studii la Bologna și Paris, după care a obținut o diplomă în regie la Școala Națională din Bruxelles. Filmul său de abolvire, Jagdfieber, a fost selecționat la Secțiunea Quinzaine des réalisateurs de la Cannes în 2009.

Citeste mai mult

Lia Jaspers

Lia Jaspers

Lia Jaspers s-a născut la München în 1977. A urmat studii de etnologie, muzicologie și literatură, iar apoi s-a specializat în filmul documentar la Universitatea de televiziune din München. A scris numeroase articole pentru reviste și lucrează ca scenaristă și regizoare de film. Din filmografia sa, amintim: And Who Taught You To Drive? (2012); Cameramanul (Der Kameramann, 2007); Reportaj INAT (2007); Reportaj Rios Referendum (2006); Tar Dakar (2005).

Citeste mai mult

Claudiu Mitcu

Claudiu Mitcu, regizor

Născut în 1976, Claudiu Mitcu a absolvit Academia de Studii Economice din București. A lucrat ca producător pentru Discovery Channel, Animal Planet și TLC Romania. Documentarul său Australia a câștigat mențiunea Uniunii Cineaștilor din România. Din filmografia sa amintim: Maria (2013), Noi Doi (2011), Circul Vesel (2010), Australia (2009), Nisipuri (2007).

Citeste mai mult
Esti aici