Bucurie în Iran

bucurie in iran

Walter Steffen – regizor

S-a născut în 1955 în Oberstdorf, Bavaria. Și-a început cariera în industria cinematografică în calitate de asistent personal al regizorilor de  film și de producții tv, a realizat mai multe scurtmetraje premiate în anii 1980 și 1990, a devenit un cunoscut scenarist pentru film și televiziune din Germania (peste 50 de scenarii pentru lungmetraje și seriale TV) înainte de a decide să regizeze și să producă  şi independent lungmetraje în 2007.
De atunci, el a realizat 12 lungmetraje, inclusiv filme câștigătoare, precum END OF THE LINE SEESHAUPT, MUNICH IN INDIA, BAVARIA VISTA CLUB si multe altele, care au fost și cele mai de succes documentare cinematografice din cinematografele din Germania în anii în care au fost lansate.

Susanne Wimmer – protagonistă

S-a născut în 1963 la München şi este în prezent „clovn activ fără frontiere” (India, Nepal, România, Turcia, Lituania, Iran). Este co-fondatorare a asociaţiei „Clowns Without Borders International”, KlinikClown, din 1985, dansatoare, artist, coregraf, regizoare,  susține prelegeri la nivel mondial și ateliere pentru clovni, improvizație și acrobație.

Bucurie în Iran, desemnat cel mai bun documentar al anului 2018 la Festivalul de Film Independent din Brazilia,  este un film emoționant despre altruism şi despre puterea vindecătoare a umorului. În prim plan sunt trei artişti „Clovni fără frontiere”  în drumul lor prin Iran unde încearcă prin dragoste şi umor să readucă speranţa şi zâmbetul pe chipurile copiilor și adulților traumatizați, întâlniţi în orfelinatele, spitalele şi  clinicile de psihiatrie sau din tabere de refugiaţi din Iran și din alte părți din lume. Nu în ultimul rând, filmul este un portret uman al unei țări controversate, cu aspecte neobservate până acum.